הקבוצה הדרומית – זבל של אחד הוא זהב לאחר
בתקופת מעברי הדירה של יולי-אוגוסט, שכונות סטודנטיאליות מזכירות לפעמים חנות רהיטים יד שנייה: כמעט בכל רחוב, ליד פח הצפרדע, מונחים ארונות מפורקים, בסיסי מיטה, כיסאות חדר אוכל, ספות ושולחנות– מכל הבא ליד. אם יש לכם מזל, תמצאו חפצים שהם לא רק שמישים, אלא גם יפים וייחודיים. ובטח בדיוק חסרים למישהו בבית. אם רק היה אפשר לחבר בין מישהו שלא צריך משהו למישהו שצריך אותו, זה היה יכול להיות אדיר!
זאת המחשבה שעברה במוח של בן כמה ימים לפני ראש השנה ב-2013, ולמחרת נוסד מיזם “מתנות – הקבוצה הדרומית”.
בתחילה, קבוצת מתנות ניסתה לחבר בין אנשים שמוסרים חפצים לאנשים אחרים שמעוניינים בהם. לאחר מכן היא התרחבה כדי לכלול גם מתנות שאינן חפצים, כמו שירותים שונים שחברי הקבוצה יכולים להעניק זה לזה, ולבסוף הפכה גם למוקד של ידע מקומי.
כלל הבסיס של הקבוצה הוא נתינה או קבלה, ללא תמורה. כל אחד ואחת יכולים להציע חפצים שאינם זקוקים להם עוד, שירות מסוים או מידע מעניין שגילו בעיר. מצד השני – אפשר גם לבקש חפצים שאתם זקוקים להם ואולי מישהו ירצה להעניק, לשאול שאלות על העיר או לבקש עזרה מחובבן או מבעל מקצוע שאולי יתנדב לעזור.
למרות שהקבוצה נוסדה במרחב הווירטואלי ופעלה בו במשך זמן רב, ב-2015 היא פרצה לראשונה אל מחוץ לגבולות פייסבוק בפסטיבל “מתנות – הגרסה האנושית”. בפסטיבל השתתפו יותר מ-200 אנשים, שהציעו מחפציהם ומכישוריהם לכלל המשתתפים. מאז התקיים הפסטיבל בבאר שבע כבר שלוש פעמים, ולמעשה היה אחד מהאירועים שהניעו את הקמתה של “הרשת באר שבע”.
טיפ של אלופים:
“המטרה הראשונה צריכה להיות להגיע למסה קריטית של אנשים, לפחות 1,000, באמצעות שיווק ברחבי פייסבוק. משם מוצאים חברים שיהיו מוכנים לסייע בניהול הקבוצה והכול נהיה יותר קל.”
סיפר לנו על זה:
בן מורג